Volledig scherm
Café Roels in de Korte Putstraat. © Marc Brink/BD

Drie Bossche cafés genoteerd in café top 100

DEN BOSCH - Drie Bossche cafés zijn genoteerd in de onlangs gepresenteerde café top 100 waarmee Misset Horeca de beste cafés van Nederland op een rijtje zet. Na een bezoek van een vakjury eindigde Bar Le Duc (Korenbrugstraat) op de 25ste plaats. Dat is een plaats hoger dan vorig jaar.

Misset Horeca noteert Roels Eten & Drinken (Korte Putstraat) op de 68ste plaats. Dat is twee plaatsen hoger dan vorig jaar. Ook café Reinders is in de ranglijst terug te vinden: op plek 81.

De rangschikking wordt samengesteld door onder anderen ex-kasteleins. Zij beoordelen de bedrijven onder meer op gastvrijheid, sfeer en hygiëne. Alle bedrijven zijn meerdere keren bezocht, op willekeurige momenten.

Inschrijfkosten
Er is een belangrijke voorwaarde waaraan alle bedrijven moeten voldoen om deel te mogen nemen. Nadat cafés jarenlang voor deelname moesten worden voorgedragen door een vakjury en deelname gratis was betalen ze nu 119 euro (de top 100-bedrijven mochten vorig jaar nog een keer gratis meedoen). „Als je kijkt naar wat je ervoor betaalt en wat je ervoor terug krijg, is dat in onze ogen in verhouding”, zei Misset Horeca-hoofdredactrice Marjon Pummel vorig jaar in het Brabants Dagblad.

Zij doelde op het feit dat een mystery visitor tips geeft die nuttig kunnen zijn voor het café. Behalve de drie genoemde zaken zijn dit jaar geen Bossche bedrijven in de top 100. Bernard Kuenen, eigenaar van grand café Silva Ducis en voorzitter van de Bossche afdeling van Koninklijk Horeca Nederland, kan zich niet voorstellen dat betaling een beletsel is voor Bossche bedrijven om mee te doen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.