Volledig scherm
De overleden Pool Marcin Naus en de Arena in Den Bosch. Hij veroorzaakte een groepje Polen regelmatig overlast. © BD

Drie Polen opgepakt in onderzoek naar gewelddadige dood Marcin Naus in Den Bosch

DEN BOSCH - De politie heeft in Den Bosch drie Poolse mannen aangehouden. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de dood van de Poolse Marcin Naus (32). Zijn lichaam werd op 26 maart in de Ertveldplas in Den Bosch aangetroffen. Vermoedelijk kwam hij al een poos eerder door geweld om het leven.

De dinsdagochtend opgepakte mannen zijn 42, 42 en 48 en alle drie afkomstig uit Polen. Zij zijn zonder vast woon- of verblijfadres in Nederland. Ze zitten vast en hen werd direct volledige beperkingen opgelegd.

De aangehouden mannen kwamen als verdachten in beeld tijdens het onderzoek, dat nu al weken aan de gang is. Meer wil de politie in dit stadium nog niet kwijt.

Al snel werd er rekening gehouden met een misdrijf. Het drietal bleek in een tent nabij de Nelson Mandelabrug te verblijven. Hier werd dinsdag in alle vroegte één van hen gearresteerd. De twee anderen werden in de Bossche binnenstad aangetroffen. In en om de tent van het drietal deed de politie sporenonderzoek.

Marcin Naus was een bekende van de politie. Hij behoorde tot een groepje Polen dat geregeld voor overlast zorgde in de Bossche binnenstad.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement