Drones blijken tijdens Gamification ook mooi speelgoed voor docenten

DEN BOSCH - "Wat een rotberoep hebben wij, de hele middag met drones moeten spelen", zegt Chaira Koerse-Van den Heuvel (42) sarcastisch. Met drie collega's die ook de master Leren en Innoveren volgen bouwen ze een drone van Lego. Het is onderdeel van een workshop tijdens de Gamification Conferentie. Honderd in het onderwijs werkzame belangstellenden volgden zaterdag de bijeenkomst op het Koning Willem 1 College in Den Bosch.

 "Docenten en leerkrachten kunnen hier ervaringen uitwisselen en ideeën opdoen", zegt organisator Sem van Geffen (35). Hij is als trainer/ontwikkelaar tevens verantwoordelijk voor de onderwijsinnovatie op het KW1C. "Je kunt natuurlijk nog steeds leren van bord- en kaartspellen, maar je kunt met bijvoorbeeld videospelletjes ook iets anders aanbieden."

Of met drones. De leerkrachten krijgen te zien hoe je daarmee een stad vanuit de lucht prachtig in beeld kan brengen. Vervolgens krijgen ze de opdracht om in groepjes van drie zelf een Legodrone in elkaar te zetten. Wie de gebruiksaanwijzing raadpleegt krijgt strafpunten. "Dat kun je met tie-wraps vastmaken", klinkt het uit de groep van Chaira. Met militaire precisie bouwen ze aan de drone, maar opstijgen doet-ie niet. "Misschien zit er een draadje niet goed." De foutjes worden verholpen, tegelijkertijd bouwen de dames volgens opdracht een hindernisbaan voor de drone. "Je leert innovatief te zijn, weg van de standaardmanier van kinderen motiveren", zegt Chaira, leerkracht van groep 4 op basisschool 't Sparrenbos in Rosmalen. Ze informeerde al bij de gevers van de workshop naar de kosten van het Legopakket. "Als je ziet hoe blij wij er al van worden, dan is het voor kinderen al helemaal leuk."

Meer over de Gamification Conferentie in het Brabants Dagblad van maandag 27 maart, editie Den Bosch.

Volledig scherm
Leerkrachten zetten een drone van Lego in elkaar. © Jarry Popelier
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement