Volledig scherm
© Thinkstock

Drukke kerst voor huisartenposten

DEN BOSCH - De huisartsenposten in Den Bosch, Uden, Oss en Zaltbommel hebben een druk kerstweekeinde achter de rug. Zaterdag deden de huisartsenposten 46 procent meer verrichtingen dan op een gemiddelde zaterdag.

De huisartsenposten konden de veelheid aan telefoontjes nauwelijks aan, aldus Huisartsenpost HOV. Zelfs met dertig extra triagisten, die het lange kerstweekeinde uit voorzorg al waren ingezet, kon niet voorkomen worden dat mensen langer moesten wachten. In totaal kwamen er op zaterdag bijna 1190 telefoongesprekken binnen, normaal voor een zaterdag is 800. Huisartsenpost HOV riep de mensen zaterdag dan ook op om met niet levensbedreigende klachten na het weekeinde naar hun eigen huisarts te gaan.

Ter voorbereiding op de drukke periode waren patiënten vooraf geïnformeerd over de te nemen maatregelen, zoals zorgdragen voor voldoende medicijnen. De huisartsenpost verwachtte grote drukte en had zich goed voorbereid. Tijdens de feestdagen en de twee weekeinddagen daarna werden ook extra assistentes, chauffeurs en huisartsen ingezet. Ook waren er maatregelen getroffen om snel extra capaciteit in te kunnen zetten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.