Volledig scherm
De Volvo van Klaas Tenwolde uit Middelburg (in de rode trui) werd uitgedeukt. © Peter de Bruijn

Duizenden auto’s worden onder handen genomen tijdens Kleine Deukjes Dagen in Den Bosch

DEN BOSCH – Het Nederlandse wagenpark telt na morgen een kleine achtduizend deukjes minder. Ongeveer 25 honderd auto-eigenaren laten vandaag en morgen gratis maximaal drie deukjes repareren tijdens de ‘Kleine Deukjes Dagen’ in de Brabanthallen in Den Bosch.

Buiten de hal staan tientallen automobilisten te wachten op hun ‘uitdeukjesbeurt’. "Aan de rechterkant van mijn auto zitten een paar deukjes", zegt Hans Stoel uit Oss. "Ik vind dat steeds irritanter, vooral als het licht er op valt. Het is ook psychologisch, je gaat er steeds meer op letten hè. Misschien ben ik straks een beetje gelukkiger."

Volgens gastvrouw Ria Schellen van Centraal Beheer zijn er twee soorten mensen. "Als ik een deuk in mijn auto heb, zeg ik zelf: die deuk zit er niet alleen. Vooral jonge mensen, die voor hun auto hebben gespaard, zijn blij dat ze hun kleine autoschade hier kunnen laten repareren."

De blinkende Volvo van Klaas Tenwolde uit Middelburg wordt ook geïnspecteerd. "Ik kon vandaag wat afspraken combineren", zegt hij. "Ik ben zuinig op mijn auto. Hij staat altijd binnen. De deukjes zitten erin omdat iemand wat onbezonnen zijn portier heeft geopend."

Volledig scherm
Ongeveer 2500 auto's worden vrijdag en zaterdag bekeken bij de Kleine Deukjes Dag. © Peter de Bruijn