Volledig scherm

'Economisch potentieel Den Bosch nog onvoldoende benut'

DEN BOSCH - Het regionaal economisch beleid van Den Bosch is verbeterd, maar het economisch potentieel van de stad wordt nog onvoldoende benut. Dat concludeert de Rekenkamercomissie van de gemeente. Met name vindt de commissie de ,,samenhang tussen de economische speerpunten van de stad niet sterk".

De Rekenkamercommissie concludeerde in 2013 dat de gemeente sterke punten heeft, maar dat er niet één duidelijk punt was dat bij het stimuleren van de economie benut werd. Hoewel de commissie vindt dat voortgang is geboekt, ,,wordt het economisch potentieel van de gemeente nog steeds onvoldoende benut". Met name de samenhang tussen de economische speerpunten als Agrifood, ICT, Creatief, Logistiek, Bouw en Zakelijke dienstverlening vindt de commissie niet sterk.

Dat Den Bosch zich steeds meer richt op kennisontwikkeling en innovatie door te investeren in campussen en broedplaatsen voor jonge ondernemers is terecht aldus de commissie. ,,Het ontbreekt echter aan duidelijke samenhang tussen initiatieven die startende ondernemers moeten ondersteunen.'' Volgens de Rekenkamercommissies komen verbindingen tussen start ups en gevestigde MKB bedrijven met groeipotentieel nog onvoldoende van de grond.

Agrifood
Met name het thema Agrifood Capital blijkt nog maar matig te leven in Den Bosch. Volgens de commissie wordt dit veroorzaakt doordat de financiële betrokkenheid van het bedrijfsleven hierbij beperkt is. ,,Om Agrifood capital ook binnen de gemeente een succes te laten zijn moet het voor Bossche ondernemers meer gaan leven."

De Rekenkamercommissie is ingesteld door de gemeenteraad en onderzoekt onafhankelijk van het college van burgemeester en wethouders. Daarbij kijkt ze vooral naar effectiviteit en doelmatigheid van beleid. De commissie bestaat uit twee raadsleden en vijf externe mensen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.