Volledig scherm
© Robèrt van Lith/BD

Eerste rondvaart BD over Máximakanaal slaat goed aan

DEN BOSCH - De eerste rondvaart van het Brabants Dagblad over het nieuwe Máximakanaal is goed bevallen bij de deelnemers.


De tocht in de rondvaartboot Jheronimus Bosch van Rederijk Wolthuis duurde van 11.00 tot bijna 16.00 uur. In totaal namen tachtig abonnees deel aan de rondvaart over Dieze, Maas en Máximakanaal. De een was nog enthousiaster dan de ander. "Geweldig om mee te maken", zei bijvoorbeeld Toon van den Berg (82) uit Rosmalen. "Ik heb het Máximakanaal van alle kanten gezien, behalve vanaf het water."
Tijdens de rondvaart vertelden verslaggever Domien van der Meijden van het BD en Gerry en Theo van den Berg van Rijkswaterstaat vele wetenswaardigheden over het nieuwe kanaal, dat op 5 maart werd geopend door koningin Máxima. Bij het verlaten van de boot kregen alle deelnemers een boekje van het BD uitgereikt over het Máximakanaal.

Kijk voor het dossier over het Máximakanaal op bd.nl/zuidwillemsvaart

Volledig scherm
Deelnemers aan de rondvaart van het BD kregen bij aankomst een boekje over het Máximakanaal © Robèrt van Lith/BD
  1. Beerens, gedupeerd na brand Westwal,  blij met onderzoek ambtenaren in Katerstraatje

    Beerens, gedupeerd na brand Westwal, blij met onderzoek ambtenaren in Katerstraatje

    DEN BOSCH - Een buiteninspecteur omgevingswet heeft maandagochtend in gezelschap van een constructeur poolshoogte genomen in drie woningen aan het Bossche Katerstraatje. Burgemeester Ton Rombouts komt hiermee een belofte na die hij donderdag deed aan bewoonster Ursula Beerens. Deze dochter van de eigenaar klaagde zaterdag in het Brabants Dagblad dat zij zich in de steek gelaten voelde door burgemeester Rombouts.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.