Volledig scherm
De warenmarkt op woensdag in Den Bosch. © Sandra Peerenboom

Einde discussie: Warenmarkt in Den Bosch krijgt vanaf juli nieuwe opzet

DEN BOSCH - Na jarenlange discussie is het is de bedoeling dat de warenmarkt op de Bossche Markt over enkele maanden voortaan elke woensdag een nieuwe indeling krijgt. Volgens een woordvoerder van de gemeente wordt de nieuwe opzet 'momenteel in overleg met de betrokken kooplieden voorbereid'. ,,Alle inspanning is er op gericht om de nieuwe indeling vanaf 5 juli van start te laten gaan'', aldus de woordvoerder.

Het Brabants Dagblad meldde onlangs dat de meeste marktkooplieden op hun eigen plaats blijven maar wordt de opstelling meer compact en op de Hooge Steenweg komen enkele plaatsen te vervallen. De opzet moet ervoor zorgen dat de aanloop en omzetten toenemen. 

Volgens de woordvoerder heeft het college op basis van het positieve advies van Markt Advies Commissie op 1 februari 2017 een besluit genomen over de nieuwe indeling van de woensdagmarkt. ,,De nieuwe indeling wordt momenteel in overleg met de betrokken kooplieden voorbereid'', aldus de woordvoerder.

Alternatieven
Eind vorig jaar is met zestien kooplieden gesproken over verplaatsing. Vier kooplieden waren/zijn niet tevreden over de aangeboden alternatieven. Volgens de gemeente heeft dat onder meer te maken met het feit dat er geen mogelijkheden zijn aan de rand van het marktterrein. Ook mag er geen onderbreking zijn van zogenaamde zichtlijnen vanuit de aanloopstraten naar de Markt.

De gemeente verwacht overeenstemming te bereiken met de kooplieden die het niet eens zijn met de verplaatsing. Volgens de gemeente is er onverwacht kans op plaatsverbetering omdat onlangs twee kooplieden zijn gestopt.