Volledig scherm
© Bart Meesters/Meesters Multi Media

Eis: 30 maanden cel en 5 jaar niet rijden tegen verdachte van dodelijk ongeval Rolf Zwart

* UPDATE 16.20 uur * DEN BOSCH/BREDA - 30 maanden celstraf en een ontzegging van de rijbevoegdheid van 5 jaar. Dat eiste de officier van justitie maandag in de rechtszaak tegen een 23-jarige Bosschenaar, de verdachte bij het ongeval waarbij Rosmalenaar Rolf Zwart om het leven kwam.

De verdachte reed volgens de officier 'niet te hard', maar wel 'zeer onvoorzichtig'. Hij noemde het inhalen van een andere auto voordat de verdachte tegen Zwart botste 'zwaar onverantwoord'.

Ongeval
De 23-jarige Bossche automobilist die werd aangehouden voor het ongeval op de Bossche Harendonkweg waar bromfietser Zwart om het leven kwam stond maandag terecht. Het ongeluk vond plaats op 5 april dit jaar. Het Brabants Dagblad meldde al dat de Bosschenaar uiteindelijk bij de politie heeft toegegeven dat hij tegen Rolf Zwart is gebotst. Het slachtoffer was na een feest op weg naar huis. De automobilist ging er na het ongeluk vandoor.

Andere rechtbank
De rechtszitting werd verplaatst vanuit de rechtbank in Den Bosch naar Breda. Volgens een woordvoerder van de Bossche rechtbank is een familielid van de verdachte werkzaam bij de Bossche rechtbank en wil de rechtbank 'iedere schijn van partijdigheid voorkomen'.

Lees de rechtszaak van maandag hieronder terug via de Tweets van Brabants Dagblad-verslaggever Marc Brink.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.