Volledig scherm
© Jean Philipse

Eline de Jong en Iris Heusscheun winnen Fontys Entreeprijzen

DEN BOSCH - Uitvoerend kunstenares Eline de Jong en kunstvakdocent Iris Heusschen met Rauw zijn de jonge theatermakers die zondagmiddag met de Fontys Entreeprijzen aan de haal gingen. De prijzen werden uitgereikt in de Muzerije in Den Bosch door gedeputeerde van cultuur Henri Swinkels.

Tijdens Theaterfestival Boulevard dingen studenten van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg jaarlijks mee naar de Entreeprijzen in de categorie kunstvakdocent en uitvoerend kunstenaar. De voorstellingen zijn de afgelopen dagen in de Muzerije in Den Bosch te zien geweest.

Eline de Jong won met haar muziektheatervoorstelling EEN MEDEA bij de uitvoerende kunstenaars (studenten van Muziek- en musicaltheater, Conservatorium, Rockacademie van Fontys). De jury prees haar voorstelling die zowel theatraal als muzikaal wist te overtuigen. Een mooi scènebeeld, een intrigerende tekst over het onvermogen van de man om te communiceren en het onvermogen van de vrouw om te relativeren. Volgens de jury was het gebruik van een kamermuziekensemble bestaande uit slechts 3 musici die fascineren door de muzikale spanningsboog die ze weten te creëren, opvallend.

Iris Heusschen won met RAUW de Entreeprijs voor kunstvakdocenten (studenten van Academie voor Theater, Academie voor Danseducatie, Academie voor Muziekeducatie van Fontys). Uit het juryrapport: Iris Heusschen maakt filmisch theater, met door elkaar gemonteerde beelden, ondersteund door pakkende muziekfragmenten. Daarnaast beschikt deze maker over een groot reflectief vermogen, hetgeen een indrukwekkende persoonlijke voorstelling heeft opgeleverd die raakt en ontroert en nog lang beklijft.

In totaal streden er per categorie 4 afstudeerders om de prijzen. De winnaars krijgen een werkbudget van 7500 euro waarmee ze, onder artistieke en productionele begeleiding, een project voor Theaterfestival Boulevard 2016 mogen maken.

Lees meer nieuws, blogs en achtergronden over Theaterfestival Boulevard en bekijk de foto’s via bd.nl/boulevard

Volledig scherm
De genomineerden voor de Entreeprijzen. © Jean Philipse

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.