Eline de Leeuw
Volledig scherm
Eline de Leeuw © vrij

Eline de meest bekeken 'gevallen vrouw tijdens zware storm' op internet

DEN BOSCH/AARLE-RIXTEL - Het is een van de meest bekeken filmpjes op internet van de storm van donderdag: een man en een jonge vrouw die op het Leonardo Da Vinciplein in Den Bosch keihard vallen. De jongen wordt meters meegesleurd door de wind. 

Fake, zeggen veel mensen. Maar er is niks fake aan het blauwe oog en de geschaafde heup die de 24-jarige Eline de Leeuw uit Aarle-Rixtel heeft opgelopen. Want zij is de vrouw die in dat filmpje zo hard onderuit gaat. 

Blauw oog

,,Ik was in Den Bosch onderweg naar de HAS Hoge School", vertelt Eline, die voedingsmiddelentechnologie studeert. Op het normaal toch al wat winderige Leonardo Da Vinciplein moest ze opboksen tegen de zware storm. Op het moment dat een jongeman voorbij kwam rollen (die ze overigens niet kende), ging ook Eline hard onderuit. ,,Ik kon mezelf niet meer tegenhouden." Ze was onderweg voor een fotoshoot op de HAS voor de presentatie van eindwerkstukken, later dit jaar. ,,Dus nu sta ik op de foto met een blauw oog." Haar werkstuk, een zelf ontwikkeld nieuwe kaasje, had de val gelukkig wel ongeschonden doorstaan. 

Ze liep bij  het incident een blauw oog en een schaafwond op. Maar op internet gaat nu het verhaal dat ze een gebroken heup zou hebben en zwaargewond is geraakt. En dat is echt fake, kan Eline verzekeren. ,,Ik kon na die val gewoon opstaan en verder lopen."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement