Volledig scherm
© Peter Zandee

Elke Bossche sportclub krijgt een AED en training voor gebruik en onderhoud

DEN BOSCH – De gemeente Den Bosch gaat aan elke (buiten)sportvereniging een AED, een automatische externe (hart)defibrillator, beschikbaar stellen en wil ook dat de sportverenigingen gezamenlijk training krijgen in het gebruik en onderhoud van het levensreddend apparaat.

Het voorstel van Patrick Leenders van GroenLinks om dit via gezamenlijke aanschaf en plaatsing te doen, kreeg dinsdagavondsteun van alle partijen in de gemeenteraad behalve van Rosmalens Belang. Die fractie wil eerst een inventarisatie van de al aanwezige AED’s bij verenigingen en een plan van de Stichting Hartveilig Den Bosch afwachten.

Het plan van Pieter Paul Slikker (PvdA) om kwetsbare sportclubs in Den Bosch financieel te helpen kreeg wel unanieme steun. Slikker moest in zijn voorstel wel schrappen dat het gaat om kwetsbare clubs in zwakke wijken. De raad is voorstander van financiële hulp aan kwetsbare clubs in de gehele gemeente.

Versneld kunstgras

Bij de behandeling van de nota Buitensport werd ook duidelijk dat in januari een beslissing valt over het versneld aanleggen van kunstgrasvelden en het versneld bouwen van kleedkamers voor meisjes- en vrouwenvoetbal. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement