Volledig scherm
Het Engelermeer. © Angela van den Dungen

Engelermeer kan op de schop, maar naturistenstrand blijft

DEN BOSCH - Het Engelermeer kan er over een aantal jaar geheel anders uit komen te zien. De gemeente Den Bosch heeft een aantal voorwaarden gesteld, maar laat het vooral aan particuliere initiatieven over wat er op en rond het water in de toekomst gaat gebeuren. Eén heldere boodschap was er dinsdagavond tijdens de commissie ruimtelijke ordening wel. „Het naturistenstrand blijft en de homo-ontmoetingsplaats ook. Maar we blijven wel optreden tegen excessen”, aldus wethouder Jos van Son.

De gemeente wil het gebied Engelermeer opdelen in drie verschillende ruimten: landschap en ecologie, ruimte voor rustige natuurrecreatie en levendige natuurrecreatie en ruimte voor (nieuwe) initiatieven. Daarbij moet rekening gehouden worden met bereikbaarheid.

Spelregels
Voor (nieuwe) initiatieven van marktpartijen is een aantal spelregels opgesteld. Daarbij maken initiatieven die voor lawaai of hoge snelheden op of rond het water zorgen geen kans.

Voor Sjef van Creij (gewoon ge-DREVEN) was dit te algemeen. „Leg het aantal toegestane decibellen en kilometers gewoon vast.” Van Son ging daar niet in mee. „De spelregel is duidelijk, maar we kijken wel per initiatief”, aldus de wethouder.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.