Volledig scherm
Verkoper Rob van den Boogaart uit Oss werpt zijn blik op een schijnbaar stoïcijnse bezoeker © Chris Korsten

Enige Echte Bossche Platenbeurs is interessante snuffelplek voor vinyl-'adepts'

DEN BOSCH - De vierde editie van de Enige Bossche Platenbeurs is zondagochtend in W2 Poppodium van start gegaan. In drie ruimtes, met een totaaloppervlak van 116 meter, kunnen vinyl-'adepts' hun hart ophalen.

Diverse muziekstijlen van de vorige eeuw zijn goed vertegenwoordigd, van reggae en ska tot disco en hardrock. "Zo hier en daar duiken op deze beurs, die bij velen bekend staat als een bijzonder interessante snuffelplek, collector's items op. In de meeste gevallen zijn het plaatjes met een zéér beperkte oplage. Zélf bied ik vandaag bijvoorbeeld de plaat 'Help' van The Beatles te koop aan. Het is niet zomaar een exemplaar, maar één met een speciaal Shell-logo op de hoes. Tja, zoiets kost natuurlijk een paar centen", sprak medeorganisator én liefhebber Rob van Veenendaal. Van Veenendaal organiseert overigens ook tweemaal per jaar op het Burgemeester Loeffplein een platenbeurs.

Ongeveer driekwart van het aanbod betreft vinyl, de rest zijn CD's en DVD's. Daarnaast zijn er allerlei accessoires te koop, zoals platenhoezen, T-shirts, petjes enzovoorts. De beurs duurt tot 17.00 uur.

Volledig scherm
Zie het verschil! Organisator Rob van Veenendaal toont twee verschillende hoezen van de Beatles-plaat 'Help' met exact dezelfde songs. Het prijsverschil bedraagt overigens 235 euro © Chris Korsten
Volledig scherm
Paul Hemels uit Rosmalen heeft zojuist een fraaie plaat van Linda Ronstadt gescoord, wat niet betekent dat z’n ‘platenhonger’ al gestild is © Chris Korsten
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement