Volledig scherm
Burgemeester Ton Rombouts © Marc Bolsius

'Er is een slagveld aangericht', Rombouts biedt excuses aan na lek

DEN BOSCH - De lekken rondom de burgemeestersbenoeming hebben 'een slagveld aangericht'. Met die woorden eindigde burgemeester Ton Rombouts de laatste raadsvergadering voor de vakantie.

Rombouts gaf aan dat hij woensdag 'iedereen heeft gebeld' om zijn excuses over te brengen na het lezen van het artikel in het Brabants Dagblad. Dat deed hij ondanks dat de lekken 'niet zijn verantwoordelijkheid' waren. ,,Sorry,  sorry, sorry", zo heeft Rombouts de betrokkenen medegedeeld.

ZIE OOK: Van het stoppen van Rombouts tot de filmische climax: dit gebeurde er rondom het burgemeesterschap

Om zich heen kijken

Rombouts sprak daarop de raadsleden toe, vlak voor het zomerreces. ,,We hebben hier een mooie cultuur in dit huis, waarin we niet op de man spelen. Maar deze lekken beschadigen mensen en het vertrouwen dat we hebben in elkaar. Iedereen gaat nu bij vergaderingen om zich heen kijken: 'met wie spreek ik vandaag'," aldus de binnenkort vertrekkende burgervader. ,,Maar dat geldt ook voor mensen buiten dit huis, zoals in vergaderingen met andere gemeenten. Er is een slagveld aangericht."

ZIE OOK: Van Toorenburg hoefde niet eens op gesprek te komen, Van de Mortel te licht

Dinsdagmorgen stond in het Brabants Dagblad een uitgebreide reconstructie over de burgemeestersbenoeming, iets wat normaal onder strikte vertrouwelijkheid gebeurt. Daaruit kwam naar voren dat Jan Hamming op het laatste moment koos voor het burgemeesterschap van Zaanstad. Den Bosch koos daarop voor Jack Mikkers. 

Rombouts wenste iedereen desondanks een fijne vakantie. 

  1. Wat zijn dat voor teksten?

    Wat zijn dat voor teksten?

    Di. 26 sept. De bedenkers hopen op een glimlach van voorbijgangers. En dat lijkt aardig te lukken bij Studio Reinoud en Jules, op de hoek van de Handelskade en de Zuid-Willemsvaart. Met kleine letters is op het raam te lezen dat we te maken hebben met grafisch ontwerpers, webbouwers en tekstschrijvers. Deze dertigers noemen zichzelf ook wel grapjassen. Voorbeelden daarvan plakken ze om de zoveel weken op de ruit. 'Absoluut geen kleurverschil' is daar sinds een paar dagen te lezen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.