Volledig scherm
Reconstructie in Bureau Brabant © Politie

Ernstige botbreuken en gescheurde oorschelp: Rosmalenaar (40) ‘hevig bloedend’ achtergelaten door vechtersbaas

DEN BOSCH - Een bewoner van een flatgebouw aan de Groote Wielenlaan in Rosmalen is vorige maand zonder enige aanleiding in elkaar geslagen in zijn appartement. De politie heeft de dader nog altijd niet kunnen vinden en liet daarom maandag in Bureau Brabant een reconstructie van de explosieve aanval zien.

Donderdag 11 oktober. De 40-jarige bewoner hoort die avond om zeven uur de bel gaan van zijn intercom. Hij ziet niemand voor de deur staan en loopt weer terug naar de woonkamer.

Dan, ongeveer een uur later, wordt er aangebeld bij de voordeur van zijn appartement. De bewoner doet open en zet de deur op een kier. Hij ziet een voor hem onbekende man voor de deur staan met een voorwerp in zijn rechterhand.

Staaf

De bewoner vertrouwt het niet en wil de voordeur sluiten, maar dan is het al te laat. De verdachte stormt naar binnen en vliegt zijn doelwit aan. Met een staaf slaat hij meerdere keren tegen het hoofd van het slachtoffer.

Met zijn handen probeert hij de slagen van de vechtersbaas af te weren. Daardoor raakt hij ook aan zijn linkerhand gewond. Na een paar harde slagen vlucht de dader het appartement uit en laat de bewoner hevig bloedend achter.

Gescheurde oorschelp

Het slachtoffer waarschuwt zelf de hulpdiensten en moet naar het ziekenhuis. Daar blijkt dat hij een gescheurde oorschelp heeft, maar ook diverse botbreuken in het gezicht en verschillende kneuzingen/verwondingen aan het bovenlichaam.

De politie tast vooralsnog in het duister over de aanleiding van de mishandeling. Ze doet een oproep aan getuigen om zich te melden.