Volledig scherm

Extra maatregelen rondom wedstrijd FC Den Bosch - Jong FC Utrecht

* UPDATE 16.58 UUR * DEN BOSCH – De gemeente neemt vrijdagavond extra maatregelen rondom de wedstrijd FC Den Bosch – Jong FC Utrecht.

Er zouden de afgelopen dagen sterke aanwijzingen zijn binnengekomen dat diverse groepen voetbalsupporters van plan zijn de wedstrijd te bezoeken. Daarbij zou een risico zijn op verstoring van de openbare orde.

Een van de maatregelen is dat alleen nog kaartjes worden verkocht aan bezoekers uit Den Bosch en de regio van Den Bosch. Ook zet de politie extra mankracht in. In samenspraak met de gemeente en politie heeft de club de regels rondom het schenken van alcohol kunnen versoepelen. Dit houdt in dat er voorafgaand, tijdens de rust en na afloop van de wedstrijd wel alcohol mag worden genuttigd. Alleen tijdens de wedstrijd mag geen alcohol worden gedronken op de tribunes van De Vliert.

De kelderkraker tegen Jong FC Utrecht is omgezet in een categorie C-wedstrijd. Dat vanwege 'signalen' dat supportersgroepen buiten de regelingen om naar De Vliert zouden willen afreizen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.