Volledig scherm
De contouren van de nieuwe N279 zijn al duidelijk te zien (op de voorgrond Geert-Jan van Oosterhout). © Peter de Bruijn/BD

Extra toegangsweg naar De Brand in Den Bosch zorgt voor veiliger gevoel

DEN BOSCH – De extra ontsluiting van De Brand in Den Bosch verlaagt het gevoel van onveiligheid bij de werknemers op het industrieterrein. Dat zegt projectmanager Geert-Jan van Oosterhout van Aannemerscombinatie De Vaart. De combinatie verbouwt momenteel de N279 en neemt ook de tweede toegangsweg naar en van De Brand voor haar rekening.

Volgens van Oosterhout werken er vier- tot vijfduizend mensen op het industrieterrein aan de oostkant van Den Bosch. “Veiligheid is best een issue”, zegt hij. “Er is met De Eenhoorn nu nog maar een toegangsweg van en naar De Brand. Mensen vragen zich af hoe ze hier weg komen als er zich hier onverhoopt een calamiteit voor doet.”

Versneld
De extra ontsluiting aan de Beusingsedijk in Berlicum wordt versneld aangelegd. De extra toegangsweg moet in het najaar van 2016 klaar zijn. Het is meteen een extra aansluiting richting de N279. De tweebaansweg langs de Zuid-Willemsvaart tussen Den Bosch en Veghel met verkeerslichten wordt verbreed naar een weg met twee keer twee rijstroken met viaducten, bruggen en geen verkeerslichten.

Sneller en veiliger
De doorstroming op de vernieuwde N279 gaat straks een stuk sneller. Bovendien zou het dertien kilometer lange traject veiliger moeten zijn omdat er ter hoogte van Heeswijk Dinther zuid, Heeswijk Dinther, Middelrode, Berlicum en De Brand ongelijkvloerse kruisingen komen. De ombouw van de N279 is eind 2017 klaar.

Volledig scherm
De pers kreeg een rondleiding bij de bouwprojecten van de N279. © Peter de Bruijn/BD
Volledig scherm
Bouwwerkzaamheden aan de vernieuwde weg tussen Den Bosch en Veghel. © Peter de Bruijn/BD

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.