Volledig scherm
De resultaten van de onderzoeken worden eerst gesimuleerd met een Oculus Rift, waarmee de werkelijkheid in 3D wordt nagebouwd © Tom van der Meer

F59 tussen Oss en Den Bosch wordt proeftuin voor wetenschappers

DEN BOSCH - De F59 tussen Oss en Den Bosch wordt de komende vier jaar de speeltuin van tientallen wetenschappers. Ontwikkelingsproject Spark, de TU in Eindhoven en de NHTV in Breda gaan onderzoeken loslaten op het stuk fietssnelweg, met als uiteindelijke doel steeds meer forenzen met de fiets naar hun werk te laten gaan.

Donderdagmiddag ondertekenden de opleidingsinstituten een intentieverklaring met de gemeente Den Bosch en de provincie. Dat gebeurde in het Jeroen Bosch Ziekenhuis, dat zelf ook meewerkt aan het onderzoeksproject. Volgens directeur Peter Langenbach omdat het ziekenhuis zich steeds meer wil bekommeren om een gezonde omgeving.

Welke onderzoeken er gedaan worden is nog afwachten. Daar worden nu studies naar gedaan. Eén van de opleidingen is in elk geval al bezig met een soort windscherm voor fietspaden. Als dat is doorontwikkeld, komt er waarschijnlijk een prototype langs de F59 te staan.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Bosch