Volledig scherm
Floris Dix (links) en Maarten van Ingen, de curatoren van vastgoedhandelaar Geoffrey Groenewoud. Op de achtergrond een van de voormalige panden van Groenewoud. Hier is nu Coffeelab gevestigd. © copyright Marc Bolsius

Failliete vastgoedman Geoffrey Groenewoud leeft van giften

VUGHT/DEN BOSCH - De gewezen vastgoedmiljonair Geoffrey Groenewoud uit Vught zit op zwart zaad. Hij is aangewezen op giften van familie.

Geoffrey Groenewoud raakte zijn vakantievilla in het Spaanse Marbella kwijt. En ook de houten speedboot, Jeep Cherokee en motor Suzuki Intruder van de Vughtse vastgoedman werden de afgelopen maanden verkocht. Dat staat in het onlangs gepubliceerde vierde openbaar verslag van de curatoren Maarten van Ingen en Floris Dix. 

Geoffrey Groenewoud werd eind 2015 persoonlijk failliet verklaard nadat eerder al acht BV’s van hem failliet gingen. De Vughtenaar had voor bijna 70 miljoen euro aan schulden bij banken. In betere tijden was hij in het bezit van zeker driehonderd woningen en andere objecten, waarvan een groot deel bestond uit rijksmonumenten.

Hij leeft nu van giften, veelal in natura. 

In het Brabants Dagblad, editie Den Bosch, van zaterdag 20 mei volgt een interview met de curatoren van Geoffrey Groenewoud, Floris Dix en Maarten van Ingen. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.