Volledig scherm
Savannah Dekker.

Familie Bossche verdachte (16) doet aangifte in zaak Savannah vanwege Facebook-bericht

DEN BOSCH - De ouders van de Bosschenaar (16) die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Savannah Dekker (14) hebben dinsdagavond aangifte gedaan van smaad/laster. Het gaat om een Facebookbericht met een foto van de verdachte en de tekst: 'Dit is de moordenaar van Savannah'.

Volgens de advocaat is de identiteit van de 'afzender' bij de politie bekend. Het bericht met de foto is afgelopen weekend kort na het verschijnen verwijderd.

'Heftige ervaring'
De advocaat zegt dagelijks telefonisch contact te hebben met de Bosschenaar en hem sinds de aanhouding op 4 juni vrijwel dagelijks te hebben gezien. Het gaat 'naar omstandigheden redelijk met hem' ,,Hij is nooit eerder met politie en justitie in aanraking geweest. Het verblijf in detentie in volledige beperkingen is hoe dan ook een ontzettend heftige ervaring", vertelt ze.

LEES OOK: Bunschoten neemt afscheid van Savannah

Ze vindt dat 'het publiek moet niet op voorhand op de stoel van de rechter gaan zitten'. ,,Ook mijn cliënt en zijn ouders hebben recht op bescherming en eerbiediging van hun persoonlijke levenssfeer, hoe gevoelig de zaak ook ligt. Het is een bijzonder complexe en delicate zaak.''

Vanwege de opgelegde beperkingen zegt de advocaat daar nu niet nader op in te kunnen gaan.

LEES OOK: Advocaat Bossche verdachte in zaak Savannah: 'Waarschijnlijk wordt hij volgende week gehoord'