Volledig scherm
Dj Eric Smulders draaide tussen de bedrijven door uitsluitend vinyl-(blues)platen © Chris Korsten

Fans schieten Big Bo te hulp in café Plein79 in Den Bosch

DEN BOSCH - Big Bo goes America. In café Plein79 voltrok zich op Tweede Kerstdag een benefietconcert ten bate van Bo Brocken, beter bekend onder zijn artiestennaam Big Bo. De opbrengst is bedoeld om de reis, die hij volgende maand wil ondernemen, te bekostigen. De Bosschenaar doet namelijk mee aan het 'WK-blues' in Memphis (VS).

Enkele maanden geleden kwam de 49-jarige muzikant in Nieuw-Vennep als winnaar uit de bus tijdens de Dutch Blues Challenge in de categorie solo/duo. De hoofdprijs hield een ticket naar het WK in Memphis in, maar dan wel geheel op eigen kosten. "Een behoorlijk duur grapje, bij zo'n trip komt vanzelfsprekend het een en ander kijken. Vandaar dit benefietconcert, in combinatie met de presentatie van mijn nieuwe cd Traveling Riverside", lichtte Brocken toe.

'Een gigantisch cadeau'
De cd vertelt het verhaal van een reis langs de Mississippi, de veelbezongen en tevens legendarische rivier die door een tiental Amerikaanse staten stroomt. Het benefietconcert trok aardig wat mensen, dit uiteraard tot tevredenheid van Brocken. "Het voelt aan alsof ik een gigantisch cadeau heb gekregen. Dat is het in feite óók. Ik ben vastberaden om in Memphis zo hoog mogelijk te eindigen. Een plaatsje in de halve finale is het minste waarop ik reken", aldus de muzikant.

Fingerpicking
"Hij is waarschijnlijk de beste Delta Blues-muzikant van ons land. Delta Blues is een muziekstroming uit het zuiden van de VS, die al meer dan een eeuw oud is. Typisch aan Bo is dat hij technisch goed onderlegd is, ondanks het feit dat hij volledig autodidact is. Zijn snelle fingerpicking style mag er eveneens wezen", reageerde presentator en kenner Marc Stakenburg. Het publiek kreeg naast een solo-optreden ook een optreden van Big Bo in samenwerking met Ruurd van der Vegt en zijn nieuwe bluesband Voodoo Machine (met drummer Paul Damen en bassist Richard Wallenburg) voorgeschoteld.

Volledig scherm
De in een petticoat gestoken Vera van Faasen, verantwoordelijk voor het management, verkocht de nieuwe cd Traveling Riverside © Chris Korsten
Volledig scherm
Big Bo in actie © Chris Korsten
Volledig scherm
Presentator en kenner Marc Stakenburg © Chris Korsten