Volledig scherm
PREMIUM
FC Den Bosch keeper Kees Heemskerk laat in de kwartfinale om de KNVB-beker de bal uit zijn handen glippen en verliest van de amateurs van VVSB. Een sportieve en financiële tik voor de club. © Toin Damen

FC Den Bosch: Profvoetbal op de pof

DEN BOSCH - Het water stond FC Den Bosch weer eens tot aan de lippen, toen de gemeente in 2011 een reddingsboei toewierp.  Ze schold een lening van 1,7 miljoen euro kwijt en kocht het trainingscomplex aan de Jan Sluytersstraat voor 1,4 miljoen euro. 

De club was gered, kon met een schone lei beginnen. Hoe kan het dat het binnen een paar jaar toch weer fout gaat? Over het seizoen 2016-2017 bedroeg het begrotingstekort ruim acht ton, op een begroting van 3,5 miljoen euro. Het huidige seizoen dreigt, net als het voorgaande seizoen,  het verlies opnieuw in de tonnen te lopen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. The Green Bar laat planten groeien in bierflesjes met een stel springstaartjes

    The Green Bar laat planten groeien in bierfles­jes met een stel spring­staart­jes

    DEN BOSCH - Je kunt met een beetje handigheid zeilscheepjes in een fles stoppen. Maar dat lukt ook met mos, varens en planten (met prachtige namen zoals fittonia en asparagus). Nicolette Kempers van The Green Bar zegt er aardig wat succes mee te hebben. Haar winkel aan de Dode Nieuwstraat 32 is een conceptstore waar je terecht kunt voor onder meer planten, thee, kaarten, boeken (‘30 coole onderwerpen voor beestjeskenners uitgelegd in een halve minuut’) en stuiterballen met een kikkertje erin.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.