Volledig scherm
PREMIUM
© copyright Marc Bolsius

FC Den Bosch ziet jeugdafdeling als levensader

DEN BOSCH - Ruud van Nistelrooij, Hans Gillhaus, Jos van Herpen, Arnold Scholten. Het zijn maar enkele van de pareltjes die voortkwamen uit de eens zo bloeiende jeugdopleiding van FC Den Bosch. Het waren andere tijden. Scouts van binnen- en buitenlandse topclubs roomden de voetbalvelden toen nog niet af op zoek naar talenten die pas net uit de luiers zijn.

Toppers-in-de-dop die bij een provincieclub boven het maaiveld uitsteken zijn niet meer honkvast. Een sprekend voorbeeld van Bossche makelij is Patrick van Aanholt, nu spelend voor Crystal Palace in de Engelse Premier League. Op 14-jarige leeftijd ging hij van OSC’45 over naar FC Den Bosch. Binnen een paar maanden plukte PSV hem daar weg. Weer twee jaar later stond hij onder contract bij Chelsea.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Pia Meuthen gaat met haar mannen de hoogte in
    PREMIUM

    Pia Meuthen gaat met haar mannen de hoogte in

    DEN BOSCH - In de zaal van de Verkadefabriek bewegen de vijf dansers van Panama Pictures in een fragiel ogend bouwwerk van aluminium buizen. De mannen grijpen elkaar vast, laten weer los. In de hoek op de achtergrond zorgen klarinettist Han Stubbe en bassist Hannes d’Hoine (van de Belgische band DAUU) voor duister klinkende live-muziek. Vanuit de lege en donkere zaal klinkt soms de stem van choreografe Pia Meuthen die aanwijzingen geeft of zegt welke scène ze nu gerepeteerd wil hebben.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.