Volledig scherm
Biljet van 50 euro.

Feestavond Rosmalen plots afgezegd: 'Ik ben bang dat ik mijn geld kwijt ben'

* UPDATE 19.46 UUR * DEN BOSCH/ROSMALEN - Een feestavond met Gerard Joling, Django Wagner en vele andere Hollandse artiesten, inclusief drank en hapjes. Veel mensen hebben dit soort vip-kaarten gekocht voor Den Bosch goes Dutch in het Autotron in Rosmalen. Maar het evenement is plots afgelast en de organisator was onvindbaar.

„Ik ben bang dat ik mijn geld kwijt ben”, zegt Bosschenaar Bennie van Os dan ook. Hoeveel gedupeerden er zijn, is niet duidelijk, maar hij is zeker niet de enige. Ook Helmonder Marij Scheepens kocht vijf vip-kaarten (375 euro) en poogt haar geld terug te krijgen. „Er reageert echter niemand meer.”

Hetzelfde schuitje
Twee weken geleden werd het feest - dat op 2 december gepland stond - plots afgezegd via een bericht op Facebook. Hoe mensen hun geld terug kunnen krijgen, wordt echter niet duidelijk. Volgens Libéma, beheerder van Autotron, werd er gerekend op 3.000 bezoekers. Ook daar zoeken ze contact met de organisator omdat ze nog geld krijgen hem. „Wat dat betreft zitten we in hetzelfde schuitje”, aldus de woordvoerder.

Nieuwe locatie
Sinds donderdagmiddag blijft de organisator onbereikbaar, maar als er vrijdagmiddag een bericht over de zaak op die site van het Brabants Dagblad verschijnt, laat Eddy Broeksteeg alsnog iets weten. „We werken aan een nieuwe locatie”, geeft hij aan. „Daar hopen we binnen twee weken duidelijkheid over te kunnen geven. Dan hebben we de artiesten ook vastgelegd. Als mensen daar niet heen willen, dan zorgen we dat ze voor 1 januari hun geld terug hebben.”

Hij herkent zich niet in het beeld dat hij niks heeft laten weten aan zijn klanten. „We hebben via e-mail gecommuniceerd met alle klanten.” Volgens Broeksteeg heeft hij juist geld tegoed van Libéma na een conflict over de locatie.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.