Volledig scherm
Impressie van het feest in Vinkel. © Maarten van de Rakt

Festival Hardcore XL in Vinkel stopt ermee: harde muziek ingeruild voor 'foute mix'

VINKEL/NULAND - Er komt geen negende editie van festival Hardcore XL op het terrein aan Rekken in Vinkel op de grens met Nuland.

Organisator Ebert Dollevoet ruilt de 'harde' muziek op zaterdag 9 september in voor Fout & Stout, een mix van foute muziek afkomstig van onder anderen Mental Theo, Party Animals, Roy Donders en Def Rhymz. Op zondag 10 september staat wel weer festival Summer Dreamers gepland, met Nederlandstalige artiesten.

Dood door xtc
Hoewel Dollevoet er niets aan kon doen, heeft het overlijden van een jonge festivalbezoeker in 2014 door xtc-gebruik hem wel aan het denken gezet. ,,Dat was een uiterst vervelende situatie toen en het voelde al langer niet goed. Ik heb zelf met die muziek niets, en ik heb er daarom nu afscheid van genomen. Ik wil dat mijn festival ook wel een beetje mijn eigen feestje is."

Het festival van het Nederlandstalige lied, zondag 10 september, kent optredens van onder anderen Tino Martin, Django Wagner, Rene Schuurmans, John de Bever Hermes House Band en Lawine Boys.