Volledig scherm
Gewande krijgt nu ook nutsvoorzieningen zoals een riool en een gasaansluiting. © Google Streetview

Flink deel van Gewande krijgt geen aardgas en riolering

GEWANDE – Ruim de helft van de huishoudens in en om Gewande krijgt geen aansluiting op het rioolstelsel van de gemeente Den Bosch en de aardgasleiding van Enexis.

Volgens een berekening van buurtvereniging ‘Het Gewande’ blijven 19 van de 37 huishoudens, van wie drie in de kom van het dorp bij Den Bosch, verstoken van de (nuts)voorzieningen.

Aansluitingen
De gemeente Den Bosch wil alleen de kom van Gewande aansluiten op het riool. De aardgasleiding is voor rekening van Enexis. De huishoudens in Gewande worden aangesloten op het stelsel en de leidingen die vanuit de nieuwbouwwijk De Lanen in Rosmalen komen.

Verrast
Buurtvereniging ‘Het Gewande’ is verrast over het feit dat het buitengebied van Gewande niet mee wordt genomen in de plannen. ,,Het blijft aanmodderen in Gewande”, aldus secretaris Quaadvliet van de buurtvereniging. ,,Vrijwel heel Den Bosch heeft riolering, aardgas en snel internet behalve Gewande. Het is vooral een centenkwestie.”

Onduidelijk
De bedoeling was dat in april zou worden begonnen met de aanleg van de infrastructuur via de Koornwaardstraat richting Rosmalense Dijk.Volgens Quaadvliet zijn er geruchten dat die aanleg mogelijk wordt uitgesteld. Een en ander betekent ook dat het onduidelijk is wanneer het glasvezelnet voor onder meer snel internet in Gewande wordt aangelegd.

De buurtvereniging houdt donderdagavond een bijeenkomst voor Gewandenaren over onder meer dit onderwerp in restaurant de Blauwe Sluis in Gewande.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.