Volledig scherm
De Drag Queens Mellons (Erwin Stakenburg, links en rechts) en Strangee (Gert-Jan van Geenen) uit Den Bosch. © Frans Artz

Foto's travestieten uit Den Bosch op expositie BredaPhoto

DEN BOSCH - Foto's van Drag Queens (travestieten) uit Den Bosch zijn vanaf zaterdag te zien op de expositie BredaPhoto in Breda. Ze zijn gemaakt door de Bossche fotograaf Frans Artz. 

 

De foto's zijn gemaakt tijdens Pretty in Pink, de Roze Maandag op de kermis van Den Bosch. Het betreft de Drag Queens Memsy Mellons (Erwin Stakenburg) en Strangee (Gert-Jan van Geenen). De foto's van Artz zijn te zien op een driehoekige zuil. Opvallend aan de foto's is dat Artz met aquarelverf heel dun de make-up op de foto's bijwerkte. "De foto's hebben een schilderij-achtige indruk", zegt Artz. "Met deze stijl van fotograferen wil ik de romantische en kitscherige sfeer benadrukken."

De foto's zijn te zien op een gezamenlijke expositie van deelnemers van de Masterclass BredaPhoto in de Nieuwe Veste in Breda. Deze tentoonstelling wordt zaterdag 20 september om 16.00 uur geopend. BredaPhoto werd eerder al geopend.

Volledig scherm
Fotograaf Frans Artz werkt de foto van Drag Queen Mellons bij met make-up. © Frencis Artz
Volledig scherm
De drie foto's van Drag Queens uit Den Bosch staan op een driehoekige zuil. © Frans Artz

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.