Volledig scherm
Lowie van Lent

Fouten en gebrekkige informatie gingen vooraf aan moord op Lowie van Lent

DEN BOSCH - De gewelddadige dood van de Bossche oudijzerhandelaar Lowie van Lent is ingeleid door fatale fouten en gebrekkige informatie. Dat blijkt uit een onafhankelijk onderzoek in opdracht van de Reinier van Arkel Groep.

Van Lent werd in de nacht van 5 september vermoord. De 23-jarige Eindhovenaar die nu als verdachte vastzit, had de avond van tevoren al zijn stiefouders in Boxtel bedreigd. De politie pakte de schizofrene man daarvoor op, maar liet hem ook weer gaan. Ze ging daarbij af op de inschatting van een crisisdiender van de GGz. Die verzuimde echter eerst overleg met een psychiater te plegen.

Er ging meer mis. De hulpofficier van justitie wist op het politiebureau niet onder welke justitiële maatregel de man viel. Ook de informatie vanuit de GGz Eindhoven, waar de man onder behandeling was, bleek onvolledig.

In het Brabants Dagblad van vrijdag 28 november staat een uitgebreide productie over het onderzoek in opdracht van Reinier van Arkel en het verbeterplan dat daarop volgt. Leon van Lent, zoon van de oudijzerhandelaar, komt ook aan het woord.