Volledig scherm
Verkadefabriek © bd

Fracties Den Bosch willen inspraak over verkoop Verkadefabriek

*UPDATE 11.25 uur * DEN BOSCH - Fracties in de gemeenteraad van Den Bosch willen inspraak over de eventuele verkoop van het gebouw van de Verkadefabriek in Den Bosch.

De Stichting Verkadefabriek wil haar pand aan de Boschdijkstraat kopen. De stichting heeft de gemeente Den Bosch gevraagd met haar te onderzoeken of verkoop mogelijk is. De gemeente vindt verkoop van het cultuurcentrum onder voorwaarden bespreekbaar.

De fracties Bosch Belang, Leefbaar en Stadspartij Knillis in de gemeenteraad hebben de aankoopplannen van de Verkadefabriek op de agenda gezet van de raadsvergadering op dinsdag 3 juni 2014. Dat doen zij via een zogenoemde motie vreemd aan de orde van de dag. In die motie stellen zij voor om een eventueel besluit tot verkoop van de Verkadefabriek voor te leggen aan de gemeenteraad.

Directeur Jan van der Putten van de Verkadefabriek heeft nog geen bod gedaan. "Er zitten veel haken en ogen aan kopen en die willen we met de gemeente onderzoeken." De stichting wil volgens hem door de koop ‘de Verkadefabriek nog meer van de bezoekers en de stad maken’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.