Volledig scherm
Een winkel van Fred de la Bretoniere is gevestigd aan de Kerkstraat in Den Bosch. © Marc Brink/BD

Fred de la Bretonière verhuist hoofdkantoor van Waalwijk naar Den Bosch

DEN BOSCH - Het hoofdkantoor van Fred de la Bretonière (schoenen en tassen) verhuist een dezer dagen vanuit Waalwijk naar Den Bosch. Zo'n vijftig medewerkers gaan aan de slag in het pand Rietveldenweg 32 waar computerbedrijf Honeywell was gevestigd. Volgens een woordvoerder van RSP Makelaars is het gebouw dat zo'n anderhalf jaar leeg stond ingrijpend verbouwd.

,,We hebben het pand naar onze hand kunnen zetten. Het had de saaie uitstraling van een pand uit de jaren zeventig. Met een vergrote entree willen we de indruk wekken dat het gebouw een schoenendoos is met onze huiskleuren zwart wit'', zegt Dennis Mok, algemeen directeur van Fred de la Bretonière.

Centrale ligging

Volgens Mok zijn er verschillende redenen voor de verhuizing vanuit Waalwijk waar het hoofdkantoor enkele jaren was gevestigd. ,,Den Bosch ligt iets centraler voor onze medewerkers dan Waalwijk. Verder werd het huidige gebouw te groot omdat wij een groot gedeelte na een uitbesteding niet langer meer gebruiken als magazijn. Ook hebben al een tijd de wens om het hoofdkantoor te combineren met een aparte showroom voor onze schoenen en tassen.

Op het ogenblik zijn de showrooms nog gevestigd in Amsterdam. Die ruimtes gaan dicht zodat wij binnenkort onze schoenen en tassen in Den Bosch nog wat ruimer dan in Amsterdam kunnen presenteren aan inkopers.''