Arno Lucas uit Drunen was de eerste. Hij nam een bekende banier mee.
Volledig scherm
Arno Lucas uit Drunen was de eerste. Hij nam een bekende banier mee. © Peter De Bruijn

Gedateerde banieren, vlaggen en doeken van Jeroen Bosch 500 snel weg

DEN BOSCH - Ongeveer honderd liefhebbers hebben zondagmorgen een aandenken aan het Jeroen Bosch jaar 500 kunnen bemachtigen. Toen de VVV in Den Bosch vanmorgen om 11.00 uur open ging stonden er ruim zeventig mensen voor de deur van de VVV in de Moriaan te wachten.


,,Iedereen mag één voorwerp meenemen", zegt vestigingscoördinator Tommy van Geloven van de VVV in Den Bosch terwijl de eerste mensen naar binnen stromen voor de banieren, vlaggen of andere attributen van Jheronimus Bosch 500. Na ruim een kwartier resteren alleen nog maar lege dozen.

,,Ik zie mensen met volle tassen naar buiten lopen", zegt Hans van Vught enigszins teleurgesteld die even voor half twaalf binnen is. Gun een ander ook iets. Ik had graag iets voor mijn 4-jarige kleinzoon Djay mee willen nemen. Die is helemaal gek van de vreemde figuurtjes van Jeroen Bosch." Djay zelf lijkt het niet zo veel uit te maken. Hij staart naar een glazen vitrine met die vreemde poppetjes die hij zo leuk vindt.

Arno Lucas uit Drunen heeft wel beet. Niet zo verwonderlijk. Hij was de eerste die even voor tien op het trapje van de VVV stond te wachten. Hij vouwt een rode banier uit met de bekende witte letters 'Welkom Jheronimus'. ,,De schilder en de stad hebben een plekje in mijn hart. Ik heb in 2016 zowat alle evenementen gezien en beleefd. Wat ik er mee ga doen? Waarschijnlijk ophangen in mijn nieuwe woon- of slaapkamer. Ik verhuis binnenkort naar Den Bosch."

De banieren en andere JB voorwerpen waren binnen een kwartier weg
Volledig scherm
De banieren en andere JB voorwerpen waren binnen een kwartier weg © Peter De Bruijn
Even voor elf stond er een fikse rij voor het VVV-gebouw
Volledig scherm
Even voor elf stond er een fikse rij voor het VVV-gebouw © Peter De Bruijn