Volledig scherm
De Zuiderplas en de wijk Zuid in Den Bosch. © Sandra Peerenboom

Geen autobrug, maar een pontje kan wel bij de Zuiderplas

DEN BOSCH – De Zuiderplas in Den Bosch is er in de toekomst niet alleen voor de natuur. Het nabij gelegen Bossche Broek is van groot belang, maar de gemeente wil dat er nieuwe (sport)activiteiten komen en dat er bijvoorbeeld een nieuw duurzaam gebouwd paviljoen komt.

Wat er in ieder geval in de toekomst niet gaat gebeuren, is duidelijker. Het aantal geluidsevenementen op de Pettelaarse Schans wordt niet verminderd, gemotoriseerd verkeer rond de plas wordt niet verminderd, er komt geen autobrug naar de watersportvereniging en de parkeervoorziening wordt niet verplaatst. Deze vier voorstellen van de klankbordgroep worden dus niet opgenomen in de ontwikkelingsplannen voor de Zuiderplas.

Volwaardige zwemplas

De klankbordgroep (gemeente, wijkraad Zuid, waterschap en een aantal natuurverenigingen) hebben de plannen opgezet. Ook bewoners van Zuid hebben over de plannen mee kunnen praten. In oktober van dit jaar valt er een definitieve beslissing over het plan. Dan ook pas is definitief duidelijk of de Zuiderplas volgend jaar weer een volwaardige zwemplas wordt, met toezicht toiletvoorziening en een EHBO-post. Zoals de meerderheid van de gemeenteraad dat wil. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement