Volledig scherm
Het nieuwe ontwerp van Theater aan de Parade van Ector Hoogstad Architecten. © Ector Hoogstad Architecten

Geen uitgesproken voorkeur nieuw theater Den Bosch

DEN BOSCH - De peiling op de site bd.nl/theater over de twee ontwerpen voor een nieuw Theater aan de Parade in Den Bosch geeft geen duidelijke voorkeur aan. Van de bijna 1600 stemmen tot nu toe spreekt 51 procent de voorkeur uit voor het ontwerp van UNStudio uit Amsterdam. Tegenhanger Ector Hoogstad Architecten uit Rotterdam komt op 49 procent van de stemmen.

In het Brabants Dagblad Nieuwscafé 073 op maandagavond 1 juni zijn de twee ontwerpen onderwerp van debat. Cultuurhistoricus Gerard Rooijakkers geeft een inleiding waarna de bezoekers met elkaar de degens kruisen. Niet alleen de ontwerpen zijn onderwerp van debat, maar ook de procedure waarbij de inwoners van Den Bosch uiteindelijk de beslissende stem over het nieuwe theater hebben.

In de stadseditie van het Brabants Dagblad van maandag 1 juni meer over het Nieuwscafé 073 en de theater-discussie

  1. Tweede smartshop in Den Bosch wil minder 'geitenwollensokken, ouderwets, jaren 80' zijn

    Tweede smartshop in Den Bosch wil minder 'gei­ten­wol­len­sok­ken, ouderwets, jaren 80' zijn

    Do 18 jan. Voorlopig is het nog rustig, zo geeft de verkoper wel toe. Maar de opbouw duurde al met al ook wat langer dan gepland, en dus is er nog geen reclame gemaakt. Maar uiteindelijk is de zaak nu open en af en heeft Den Bosch een tweede smartshop. Die nieuwe shop, in het pand van voormalige loungecafé Amisos, lijkt echter niet op die andere shop in het centrum, Magic Moments in de Orthenstraat.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.