Volledig scherm

Geen verbouwbeperkingen woningen rond nieuwe molen Vinkel

VINKEL - Woningen aan de Vinkelse Kastanjelaan en Rijshoeve in Vinkel zullen geen last hebben van uit- en verbouwbeperkingen rond de nieuwe molen De Zwaan. Dat blijkt uit de definitieve uitspraak van de Raad van State.

De zogenoemde 'vrijwaringszone'-regeling geldt nu alleen voor het gebied dat in het bestemmingsplan voor de molen is aangewezen en niet voor de directe omgeving van het plangebied. Vrijwaringzones zijn de gronden die mede aangewezen zijn voor het behoud en herstel van een goede windvang van de molen. Zo komt de Raad van State bewoners van de omgeving rond de nieuwe molen tegemoet die daarover klaagden.

Andere bezwaren van omwonenden, zoals de gevreesde parkeer- en bezoekersoverlast, zijn echter van tafel geveegd. De nieuwe molen heeft van de gemeente de functie van een multifuncitoneel centrum gekregen. De Stichting De Vinkelse Molen wil alleen maar activiteiten, evenementen en exposities organiseren die met de graanmolen te maken hebben. Ook komt er horeca in de molen, maar het is zeker niet de bedoeling dat het een zelfstandig café-restaurant wordt.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.