Volledig scherm
Jeroen Bosch College © Google Streetview

Geen vmbo-campus aan Rompertsebaan in Den Bosch

DEN BOSCH - Er komt geen vmbo-campus op het terrein van het Jeroen Bosch College en het kantoorgebouw Cementrum aan de Rompertsebaan in Den Bosch. De gemeente en schoolbestuurder OMO geven de voorkeur aan nieuwbouw voor de Bossche Vakschool (vmbo kader en basis) aan de Hervensebaan, daar waar de school al staat. Het schoolgebouw van Van Maerlant (vmbo kader, gemengd en theoretisch) aan de Onderwijsboulevard wordt gerenoveerd.

In juni van dit jaar meldde het Brabants Dagblad al dat OMO graag een sporthal en nieuwbouw wil voor het Jeroen Bosch College en het Rodenborch College in de Groote Wielen in Rosmalen. Het college van B en W is nu ook akkoord met die plannen en wil dat er een volwaardige sporthal komt te staan, die in de avonduren door verenigingen te gebruiken is. Aan de Groote Vliet zouden beide scholen worden samengevoegd en komt er nieuwbouw voor een mavo (vmbo-t) en een lyceum (havo en vwo).

Onderwijshuisvesting
Eerder was al afgesproken dat de gemeente voor onderwijshuisvesting jaarlijks een bedrag aan OMO betaalt. Om de nieuwe plannen mede mogelijk te maken, ontvangt de schoolbestuurder jaarlijks ongeveer 3,2 miljoen euro. De gemeente wil de vrijkomende gebouwen en gronden van het Cementrum, Jeroen Bosch College en Rodenborch College opnieuw ontwikkelen. Daar zijn nog geen plannen voor.

De plannen voor huisvesting van het vmbo dateren al van 2011. In 2014 werd gekozen voor een campus aan de Rompertsebaan. Onder meer door veranderingen in het onderwijs, maar vooral omdat de kosten hoog opliepen vanwege het verhogen van de verkeersveiligheid en de aanwezigheid van hoogspanningsmasten, is uiteindelijk voor een nieuwe opzet gekozen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.