Volledig scherm
PREMIUM
Stichting Winterland Den Bosch verzorgde vorig jaar een evenement op de Bossche Parade. Het is onduidelijk wat er dit jaar gaat gebeuren. © Chris Korsten

Geen winterevenement in Den Bosch? Ondernemers vrezen ervoor

DEN BOSCH - Er moet rond de jaarwisseling een wekenlang durend onderscheidend evenement op de Bossche Parade worden gehouden. ,,Je moet voorkomen dat mensen dadelijk uitwijken naar Eindhoven of Breda. Dat zou betreurenswaardig zijn'', benadrukt Bernard Kuenen, voorzitter van de Bossche afdeling Koninklijke Horeca Nederland.

Quote

Met aanpassing van de voorwaar­den trekt de gemeente misschien wel organisato­ren over de streep

Bernard Kuenen, Voorzitter Bossche afdeling Koninklijke Horeca Nederland

Na onlangs gehouden overleg met ondernemersvereniging Hartje 's-Hertogenbosch en de Vereniging Hoteloverleg ‘s-Hertogenbosch en omstreken wil Kuenen namens deze organisaties een brief sturen waarin hij aandacht vraagt voor een evenement. Hij hoopt hiervoor binnenkort ook steun te krijgen van een aantal eigenaren van panden in de stad die een Vereniging van Eigenaren vormen.

  1. Doedelzakken schallen over begraafplaats Orthen:  eerbetoon voor Spaanse Griep-slachtoffer Gilbert McMicking
    VIDEO

    Doedelzak­ken schallen over begraaf­plaats Orthen: eerbetoon voor Spaanse Griep-slachtof­fer Gilbert McMicking

    DEN BOSCH - De gewijde stilte op begraafplaats Orthen werd zondagochtend verbroken door de martiale klanken van doedelzakken. Het vormde een indrukwekkend saluut aan Gilberg McMicking, de Britse militair die als gevangene van de Duitsers in de Grote Oorlog niets van de strijd meekreeg. Uitgerekend vandaag honderd jaar geleden, op Wapenstilstandsdag, overleed hij in Den Bosch aan de Spaanse Griep.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch