Volledig scherm
Brigitte van Riel probeert aan individuen inzichten te verschaffen door het leggen van tarotkaarten © Chris Korsten

Geluk is niet te koop tijdens Geluksweekend in Den Bosch

DEN BOSCH - Alle geluksvogels verzamelen! Zo luidt de eerste zin op de relevante website van het evenement dat nu voor de tweede keer plaatsvindt. Verdeeld over drie dagen worden er overal in de stad bijna tachtig gratis 'geluk' bevorderende activiteiten georganiseerd. Van yoga, poëzie en muziekoptredens tot het leggen van tarotkaarten en het uitdelen van free hugs.

Vlakbij de ingang van de Willem Twee aan de Boschveldweg staat een beschilderde caravan uit vervlogen tijden. Daarbinnen bevindt zich Brigitte van Riel, die aan allerlei individuen inzichten probeert te verschaffen middels het leggen van tarotkaarten. Elke legging neemt al gauw een kwartiertje in beslag, waardoor er toch stiekem een hele rij is ontstaan. Mariëlle Pompen wacht geduldig haar beurt af. ,,Interessant aan een legging is dat het meestal inspiratie én een focus oplevert. Dat zijn zaken die kunnen bijdragen aan je geluk", onderstreept Pompen.

Geluksstemming

Veronique Kilian weet alles over gelukscompetenties. Ze heeft er zelfs een boek over geschreven. ,,Tijdens dit weekend leg ik onder andere aan geïnteresseerden uit hoe je een bepaalde geluksstemming vast kunt houden, óók wanneer je ineens met een tegenslag te maken hebt. De clou is iets doen waar je gelukkig van wordt. Voor de een is dat sporten, voor de ander is dat een terugblik op een mooie reis door foto's te bekijken. Wat je zeker niet moet doen is omgaan met een klagerig persoon; die zuigt namelijk al je energie weg", aldus Kilian.

Relatie-checkups

Relatiedeskundige Lian Vos draagt ook haar steentje bij. ,,Ik hoop wat geluk in de liefde te brengen door middel van relatie-checkups. Ik probeer zoveel mogelijk positieve dingen binnen een relatie naar voren te halen, zonder mijn ogen te sluiten voor onwaarheden", licht Vos toe.

,,Dit Geluksweekend stelt onder meer mensen in staat dingen met elkaar te delen. Wanneer dat daadwerkelijk gebeurt, ontstaat vanzelf een glimlach op al die gezichten", verzekert medeorganisator Iris van Heesch.