Volledig scherm
Lege tafels nadat het optreden werd gestaakt © Peter de Bruijn

Gemeente Den Bosch: 'Exploitant van Beiers dorp meldt in aanvraag niets over artiesten'

DEN BOSCH – In de aanvraag voor het Duitse dorp op het Kerkpleintje in Den Bosch staat niets vermeld over artiesten. Dat zegt kermismeester Henri Holz van de gemeente Den Bosch. Volgens Holz werd pas in juli duidelijk dat er mogelijk live-muziek in het Duitse dorp zou zijn. “We hebben dat verzoek toen vanwege de veiligheid en geluidsoverlast meteen afgewezen”, aldus Holz.

Volgens Holz zou er tijdens de kermis op het Kerkpleintje een Beiers dorp komen met ‘wafels, koffie, fruit en achtergrondmuziek’. “Vrijdag werden we geconfronteerd met affiches waarop optredens van artiesten stonden aangekondigd op het Kerkpleintje.” De gemeente Den Bosch greep zaterdagavond in toen er toch een schlagerzanger op het podium in het Aloysius Dorf verscheen. Daarna mocht ook DJ Dirndl op last van een dwangsom van de gemeente de muziek niet aan elkaar praten.

Volgens exploitant Nicole Vermolen van het Duitse dorp is er bij de aanvraag wel degelijk gerept over artiesten. “Het was toen alleen nog niet duidelijk hoe en wat”, aldus Vermolen. “Achteraf had ik een kort geding tegen de afwijzing van de gemeente Den Bosch moeten aanspannen. Ik ben zeer teleurgesteld over deze gang van zaken.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.