Volledig scherm
© Thinkstock

Gemeente Den Bosch wil duidelijkheid over financiering scholenplan

DEN BOSCH - Hoewel er veel waardering is voor het scholenplan voor het voortgezet onderwijs in Den Bosch, wil de gemeenteraad wel meer duidelijkheid over de financiële consequenties ervan.

Een paar jaar geleden wilde Den Bosch een scholencampus realiseren aan de Rompertsebaan. Daarin zou plek zijn voor de Bossche Vakschool (vmbo) en het Jeroen Bosch College. Op die plek konden de plannen niet worden gerealiseerd en is met scholenkoepel OMO gezocht naar alternatieven. Daarbij is ook gekeken naar betere spreiding van scholen over de stad.

In het nieuwe plan blijft de Bossche Vakschool aan de Hervensebaan maar krijgt daar nieuwbouw. Van Maerlant krijgt een gerenoveerd schoolgebouw aan de Onderwijsboulevard. Bij de Groote Wielen komt een nieuwe mavo en een havo/vwo school waarin Rodenborch College en Jeroen Bosch College samengaan. Die scholen krijgen bovendien een sporthal die ook beschikbaar komt sportclubs aan de oostzijde van de stad.

Omdat het college garant wil staan voor de financiering van stichting OMO, wil de gemeenteraad wel meer duidelijkheid over de consequenties hiervan.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.