Volledig scherm
© Irene Wouters

Gemeente Den Bosch wil meedoen met proef bijstand

DEN BOSCH – Den Bosch wil meedoen aan een experiment met bijstandsgerechtigden. De gemeente wil zich met de proef richten op hoger opgeleiden in de bijstand.

De bedoeling is om erachter te komen of begeleiding van mensen zonder werk effectiever kan. ,,Hoe kunnen we hoger opgeleiden meer ruimte geven om zelf weer werk te vinden dat aansluit op hun opleidingsniveau? En hoe kan de Weener XL hen daar het beste bij helpen?” Dat zijn de vragen die volgens wethouder Huib van Olden belangrijk zijn.

In totaal 25 gemeenten mogen een proef doen rondom mensen in de bijstand. Onder meer Tilburg, Utrecht, Groningen en Wageningen hebben zich al aangemeld.

Nadat de Tweede en Eerste Kamer ingestemd hebben, kan gestart worden met het experiment. De bedoeling is dat dit per 1 januari 2017 gebeurt.

  1. 'Doodsoorzaak Savannah blijft onduidelijk'; Bosschenaar nog steeds verdacht van moord
    update

    'Doodsoorzaak Savannah blijft onduidelijk'; Bosschenaar nog steeds verdacht van moord

    BUNSCHOTEN/ DEN BOSCH - Het is nog steeds onduidelijk waaraan Savannah Dekker (14) uit Bunschoten is overleden, al wordt een 14-jarige Bosschenaar nog steeds verdacht van moord op het meisje. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) concludeert in een rapport dat het zowel een natuurlijke dood als een onnatuurlijke dood als gevolg van geweld of verdrinking kan zijn geweest. Dat meldt RTL Nieuws.   

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.