Volledig scherm
De Parade in Den Bosch. © BD

Gemeente werkt graag mee aan grotere terrassen op de Parade in Den Bosch

DEN BOSCH - De gemeente 'werkt graag mee' aan een nieuwe inrichting van de terrassen op de Bossche Parade. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente in een reactie op horeca-ondernemer Peter van den Groenendaal die deze week in het Brabants Dagblad de hoop uitsprak snel afspraken te kunnen maken.

Alle ondernemers van horeca-bedrijven van de Parade hebben deze week voor 30.000 euro nieuwe terrasstoelen neergezet en hopen op een uitbreiding van de terrasruimte met 1.30 meter. De woordvoerder zegt dat dit eind 2015 al is toegezegd en in 2007 door de gemeenteraad is bepaald dat uitbreiding mogelijk is als de bussen van het plein zijn verdwenen. Dat is inmiddels het geval.

,,De door de ondernemers aangevraagde bouwvergunning is niet verleend, vanwege een negatief welstandsadvies. Daarna is het een hele tijd stil geweest van de kant van de ondernemers'', aldus de woordvoerder.

Volgens hem moeten de ondernemers eerst een terrasvergunning aanvragen. Daarna kan de gemeente de voorbereiding en aanpassing van het plein in werking zetten.

,,We hebben woensdagochtend de gemeente gevraagd welke procedure we moeten volgen om het snel voor elkaar te krijgen'', aldus Van den Groenendaal. Volgens hem willen de ondernemers 50.000 euro betalen om de bestrating aan te laten passen. Voor nieuwe parasols en kachels is een apart bedrag gereserveerd.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 'Verstokte' foodies vermaken zich op Foodstock
    PREMIUM

    'Verstokte' foodies vermaken zich op Foodstock

    DEN BOSCH - De populariteit van eetfestivals waarbij hippe en sfeerbevorderde foodtrucks het middelpunt van de belangstelling vormen, groeit gestaag. Is elk festival in culinair opzicht uniek of is het eigenlijk 'één pot nat'? En hoe zit het eigenlijk met de kwaliteit van het aangeboden voedsel en de prijs-kwaliteitsverhouding? De tweede editie van Foodstock, die zich dit weekend op de Pettelaarse Schans afspeelt, vormt mogelijk een interessante graadmeter.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.