Volledig scherm

Gemeente wil geen fietsenstalling of extra terrassen op nieuwe Bossche warenmarkt

DEN BOSCH - Bij de door de gemeente gewenste nieuwe indeling van de warenmarkt op woensdag in Den Bosch ontbreken twee belangrijke onderdelen die wel horen bij het oorspronkelijke plan van notenverkoper Hans Donders. Het gaat de gemeente te ver om open ruimtes te vullen met extra horecaterrassen.

De gemeente is het wel met Donders eens dat de meeste marktkooplieden op hun eigen plaats blijven. De opstelling wordt meer compact en op de Hooge Steenweg komen enkele plaatsen te vervallen.

In het plan van Donders waarover de Marktcommissie de gemeente gaat adviseren, was midden op het marktterrein een fietsenstalling gepland. Maar volgens de gemeente heeft dat geen toegevoegde waarde voor de warenmarkt omdat er in de directe omgeving al voldoende stallingsruimte is. „Bovendien is het fietsen op de markt voor veel kooplieden een bron van ergernis”, aldus de gemeente.

Donders zou het lege middenterrein niet alleen willen benutten voor fietsen of terrassen. Hij stelt ook voor om dat deel van de markt in te richten voor kookdemonstraties, een afhaalpunt en toilet voor kooplieden en marktbezoekers. Volgens de gemeente moeten de markkooplieden zelf zorgen voor deze mogelijkheden.