Volledig scherm

Gemeente wil geen fietsenstalling of extra terrassen op nieuwe Bossche warenmarkt

DEN BOSCH - Bij de door de gemeente gewenste nieuwe indeling van de warenmarkt op woensdag in Den Bosch ontbreken twee belangrijke onderdelen die wel horen bij het oorspronkelijke plan van notenverkoper Hans Donders. Het gaat de gemeente te ver om open ruimtes te vullen met extra horecaterrassen.

De gemeente is het wel met Donders eens dat de meeste marktkooplieden op hun eigen plaats blijven. De opstelling wordt meer compact en op de Hooge Steenweg komen enkele plaatsen te vervallen.

In het plan van Donders waarover de Marktcommissie de gemeente gaat adviseren, was midden op het marktterrein een fietsenstalling gepland. Maar volgens de gemeente heeft dat geen toegevoegde waarde voor de warenmarkt omdat er in de directe omgeving al voldoende stallingsruimte is. „Bovendien is het fietsen op de markt voor veel kooplieden een bron van ergernis”, aldus de gemeente.

Donders zou het lege middenterrein niet alleen willen benutten voor fietsen of terrassen. Hij stelt ook voor om dat deel van de markt in te richten voor kookdemonstraties, een afhaalpunt en toilet voor kooplieden en marktbezoekers. Volgens de gemeente moeten de markkooplieden zelf zorgen voor deze mogelijkheden.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Doedelzakken schallen over begraafplaats Orthen:  eerbetoon voor Spaanse Griep-slachtoffer Gilbert McMicking
    VIDEO

    Doedelzak­ken schallen over begraaf­plaats Orthen: eerbetoon voor Spaanse Griep-slachtof­fer Gilbert McMicking

    DEN BOSCH - De gewijde stilte op begraafplaats Orthen werd zondagochtend verbroken door de martiale klanken van doedelzakken. Het vormde een indrukwekkend saluut aan Gilberg McMicking, de Britse militair die als gevangene van de Duitsers in de Grote Oorlog niets van de strijd meekreeg. Uitgerekend vandaag honderd jaar geleden, op Wapenstilstandsdag, overleed hij in Den Bosch aan de Spaanse Griep.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch