Volledig scherm
Het project Waterlicht van Daan Roosegaarde. © Studio Roosegaarde

Gemeenteraad Den Bosch tegen project Waterlicht in Bossche Broek

DEN BOSCH - De meerderheid van de gemeenteraad in Den Bosch is tegen het project Waterlicht in het Bossche Broek. De partijen geven de voorkeur aan het Zuiderpark voor de lichtprojectie van Daan Roosegaarde.

De politieke partijen vinden het Bossche Broek te waardevol om van 8 tot en met 10 december een evenement te houden waar per avond 5.000 tot 10.0000 bezoekers verwacht worden.

Tweede optie
Waterlicht is een project van Rijkswaterstaat, de waterschappen en de provincie, waar het college van B en W aan wil meewerken. In een brief van het waterschap De Dommel staat dat ontwerper Daan Roosegaarde het Zuiderpark als tweede optie ziet. ,,Maar het Zuiderpark is geen alternatief'', aldus de burgemeester. Rosmalens Belang, CDA, PvdA en Ge-woon Gedreven stemden tegen het voorstel. De laatste drie partijen wilden een nadere beoordeling afwachten.

Ondanks dat de organisatie dinsdag toch persberichten voor het evenement rondstuurde, met daarin als locatie het Bossche Broek, moet de burgemeester nog beslissen over een vergunning.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.