Volledig scherm
Inno van Riemsdijk © Marc Bolsius

Gemengd Koor 's-Hertogenbosch blijft banden met Wales koesteren

DEN BOSCH - Als een veldheer bestuurt voorzitter Inno van Riemsdijk Gemengd Koor ‘s-Hertogenbosch. Met zo’n 130 leden een van de grootste koren van Brabant. Op 24 april kreeg hij een lintje.

Voorzitter zijn van een groot koor is geen kleinigheid, vertelt Inno van Riemsdijk in het Brabants Dagblad van maandag 18 mei. Zie bijvoorbeeld maar eens honderddertig mannen en vrouwen op tijd het podium op en weer af te krijgen. Een bijna militaire operatie. Of iedereen tevreden te stellen als het weer tijd is voor nieuwe kleding voor de dames (de mannen doen het met een nieuw pochet). Heel wat koorbesturen zijn daar al op gestruikeld. Het kiezen van kleur en snit is een heikele zaak.

Het koor onderhoudt al jaren banden met Wales. Ook nu de nu de gemeente Den Bosch geen bevrijders meer naar Den Bosch haalt, blijven de banden bestaan, zegt Van Riemsdijk, die sinds zeven jaar voorzitter van Gemengd Koor 's-Hertogenbosch is. "Wij blijven koren uit Wales uitnodigen. Voor de komende drie jaar zijn al afspraken gemaakt."

  1. FAQ Festival brengt hart van liefhebber elektronische muziek op hol

    FAQ Festival brengt hart van liefhebber elektronische muziek op hol

    DEN BOSCH - De negende editie van het (unieke) driedaagse FAQ Festival heeft tot nu toe al diverse hoogstandjes op het gebied van elektronische muziek gebracht. Wat eveneens opvalt is dat de geëtaleerde 'geluidscollages' door menigeen als inspirerend en horizonverbredend wordt ervaren. Vrijdagavond was het allemaal te doen in Willem Twee Concertzaal, waar het publiek liefst drie smakelijke hoofdgerechten kreeg voorgeschoteld.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.