Volledig scherm
Martha Jeuken(r) © Chris Korsten

Gemoedelijke sfeer redt rommelmarkt Zuster van de Orthenpoort

DEN BOSCH - Superdruk was het zondag niet, maar wel heel gezellig volgens de meeste standhouders. De jaarlijkse rommelmarkt op de knusse binnenstadslocatie Zusters van Orthenpoort zit er weer op.

.Al voordat het officiële startsein klonk struinden er al geïnteresseerden rond op het genoeglijke plein, ook wel het 'Poezenpleintje' genoemd. "Dat waren waarschijnlijk handelaren, die weten inmiddels dat hier bijna altijd wat te halen valt", verwoordde Anna Pietersen die een stand had staan bij haar voordeur. "Ik heb van alles verkocht, met als klapstuk drie oude poppen van papier mache, afkomstig uit een ander tijdperk. Eerlijk gezegd was ik niet van plan er afstand van te doen, maar het is dus toch gebeurd."

Marga Nedd, een andere standhouder, had voornamelijk kleding verkocht. "Rijk ben ik er niet van geworden, wél een hele gezellige dag beleefd", lachte ze. "Deels heeft dat te maken met de beslotenheid van deze plek, waardoor bijna automatisch een gemoedelijke sfeer ontstaat. De vriendinnen Saskia Rexwinkel, Annette Swinkels en Dianne Graveland hadden samen de grootste lol. "We hebben ons best gedaan om allerlei spullen aan de man te brengen. Van de opbrengst gaan we straks gezellig eten en drinken. We hebben nu al een platgeslagen kip in ons gedachten", reageerde Rexwinkel handenwrijvend.

Volledig scherm
De standhouders Saskia Rexwinkel, Annette Swinkels en Dianne Graveland beleefden een amusante dag met elkaar © Chris Korsten
Volledig scherm
Anna Pietersen © Chris Korsten
Volledig scherm
Marga Nedd © Chris Korsten

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.