Volledig scherm
Elmar Wouters met de autobiografie van Gerard Ekdom. © Chris Korsten

Gerard Ekdom brengt Bosch Winterparadijs op gang

DEN BOSCH - Het Bosch Winterparadijs is vrijdagochtend om 06.00 uur van start gegaan met het radioprogramma 'Ekdom in de ochtend'. Op uitnodiging van de populaire dj zijn inmiddels zo'n 1500 luisteraars op De Parade neergestreken.

Een van de luisteraars is Elmar Wouters uit Uithoorn. In het besloten studiogedeelte, dat zich pal naast de ijsbaan bevindt, staat hij bijna vooraan, in afwachting van een live-optreden van Van Velzen. In z'n hand heeft hij een in 2008 verschenen autobiografie van Gerard Ekdom, getiteld 'Ik zal kijken wat ik voor je kan doen'.

Zelf dj
"Ik hoop dat Gerard het boek straks signeert. Ik heb het boek al twee keer gelezen. Dat komt omdat ik een grote bewonderaar van hem ben. Dat is om meerdere redenen. Allereerst vind ik dat-ie een hele warme radiostem heeft met een geheel eigen sound. Daarnaast heeft hij een uitstekende platenkeus; elk nummer dat hij draait is telkens een schot in de roos. Zelf ben ik ook dj, bij RTV Rondevenen. Mijn artiestennaam is Elmar Willard, dat bekt beter. Ik kan me niks mooiers voor de geest halen dan ooit in de voetsporen van Gerard te treden", vertelt Wouters.

Van Velzen
Vóór hem staat Marja Gibbels uit Den Bosch te popelen van ongeduld. "Ik ben een echte fan van Van Velzen. Ik heb speciaal vrij genomen van m'n werk om hier te zijn", aldus Gibbels. Na een dik kwartier bestijgt Van Velzen samen met zijn band het podium. Met het kerstnummer 'Feels like coming together' wint hij onmiddellijk de harten van het publiek. "Het instrument dat ik vandaag ter hand heb genomen heet glockenspiel. Eens per jaar poets ik het stof er vanaf. Het instrument geeft op passende wijze een accent aan de kerstsfeer", weet Van Velzen.

Toegankelijkheid
Het evenement, waarvan onder andere ook een rokende winterbarbecue deel uitmaakt, duurt tot 12.00 uur. Daarna komt er een einde aan het besloten karakter en is Bosch Winterparadijs voor iedereen toegankelijk.

Volledig scherm
Gerard Ekdom. © Chris Korsten
Volledig scherm
Gerard Ekdom tijdens het Winterparadijs van 2015 in Den Bosch. © Olaf Smit
Volledig scherm
Causes in actie. © Chris Korsten
Volledig scherm
Een aankondigend spandoek. © Marc Brink/BD
Volledig scherm
Van Velzen live in de uitzending van Gerard Ekdom © Chris Korsten
Volledig scherm
Van Velzen. © Chris Korsten

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.