Volledig scherm
Zwembad Kwekkelstijn in Rosmalen is helemaal gerenoveerd. © Marc Bolsius

Gerenoveerd Kwekkelstijn in Rosmalen klaar voor mogelijke overkapping buitenbad

ROSMALEN - Bij de renovatie van het Rosmalense zwembad Kwekkelstijn is rekening gehouden met een mogelijke overkapping van het buitenbad. In de politiek wordt nog druk gesproken over een extra binnenbad in de gemeente Den Bosch en over de kans of dat Kwekkelstijn daarvoor in aanmerking komt.

Er hoeft maar een kleine wand uit de entreehal te worden gesloopt om een doorgang naar een mogelijke nieuwbouw te creëren. De renovatie kostte de gemeente bijna 800.000 euro, maar was volgens wethouder Jos van Son hard nodig.

Het bad uit 1978 is een stuk lichter geworden en ook wat veiliger voor de badgasten. In deze vorm moet het zeker tot 2025 mee kunnen.

Zondag 11 oktober gaat het huidige binnenbad officieel weer open, maar sinds 14 september mogen de vaste gasten hun baantjes alweer trekken. Het bad is tot die tijd elf weken dicht geweest voor de grote renovatie.

  1. Dit spookt er 's nachts rond in uw Bossche,  stadse achtertuintje?

    Dit spookt er 's nachts rond in uw Bossche, stadse achtertuintje?

    DEN BOSCH - Is uw achtertuintje in de Bossche binnenstad 's nachts een feestterrein voor de egel, hermelijn of eekhoorn? Of zit ze vol krolse katten die de boel 'onderschijten'? Gaan de bruine ratten er soms samen aan tafel omdat u teveel brood hebt gevoerd aan de vogeltjes? IVN-afdeling Den Bosch weet in een aantal gevallen al de antwoorden. Want sinds kort staan wildcamera's op scherp in Bossche stadstuintjes. Op zoek naar vooral zoogdieren.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.