Volledig scherm
Eveline Grin uit Den Bosch is (duidelijk) zwanger, waardoor ze bij de juiste ‘module’ staat. © Chris Korsten

Gerestylde Wereldwinkel in Den Bosch heropend

DEN BOSCH - De Wereldwinkel in de Vughterstraat is zaterdag -uitgerekend op de eerste dag van de landelijke Fairtrade Week- heropend, na een maand gesloten te zijn geweest vanwege een grondige restyling.

De paars-gele kleurstelling, die jarenlang voor een belangrijk deel sfeerbepalend is geweest voor de keten, is nu in het Bossche filiaal vervangen door meer eigentijdse lichtere tinten. Bovendien is opvallend dat een gedeelte van het assortiment gekoppeld is aan een specifiek thema. "De kans is aanwezig dat veel Wereldwinkels deze stijl gaan overnemen. De Landelijke Vereniging van Wereldwinkels heeft ons filiaal namelijk uitverkoren tot een soort voorbeeldwinkel voor wat betreft de interieuraanpassing", aldus Hannelore Kroonberg, bestuurssecretaris van de stichting Wereldwinkel 's-Hertogenbosch.

Wethouder Kagie was degene die de officiële handeling rondom de heropening verrichtte. Michèl Evers, bestuursvoorzitter van de Landelijke Vereniging, hield daarna een korte toespraak. Ook Peter Claessen, voorzitter van ondernemersvereniging Hartje 's-Hertogenbosch, sprak tot de aanwezigen. Claessen onderstreepte het belang van een 'instituut' als de Wereldwinkel voor de binnenstad.

In totaal zijn circa 215 filialen aangesloten bij de keten die commercie en idealen zoveel mogelijk aan elkaar probeert te koppelen. Ongeveer 100 filialen zijn dat niet. Kroonberg weer: "We richten ons voortdurend op eerlijke en rechtvaardige handel, gebaseerd op dialoog, transparantie en respect voor zowel mens als natuur. Koop je hier een cadeau of product, dan draag je bij aan de positieverbetering van de makers die doorgaans afkomstig zijn uit de zogenaamde ontwikkelingslanden."

Volledig scherm
De Wereldwinkel in de Vughtstraat. De paars-gele luifel zal t.z.t. nog vervangen worden. © Chris Korsten
Volledig scherm
Ida Verstraten bespeelt de kora, een 21-snarig instrument uit Mali, terwijl haar compagnon Peter van Horik zich uitleeft op een uit buurland Burkina Faso afkomstige balafoon. © Chris Korsten
Volledig scherm
Knuffels uit Peru. © Chris Korsten
Volledig scherm
Winkelcoördinator Gabriëlle Mennen heeft een onderonsje met formulemanager Ron van Vliet en Michèl Evers, bestuursvoorzitter van de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels. © Chris Korsten