Volledig scherm
© Chris Korsten

Gevarieerd aanbod bij Stoffen Spektakel in Brabanthallen Den Bosch

DEN BOSCH -  Degenen die eigenhandig kleding, gordijnen en vitrage willen maken, kunnen de hele woensdag hun lol op in De Brabanthallen. Tijdens het gratis toegankelijke Stoffen Spektakel, dat  twee keer per jaar plaatsvindt, zijn vele stoffenleveranciers en patroonspecialisten aanwezig om in allerlei behoeften te voorzien.

"Je treft hier de meest uiteenlopende stoffen aan. Van dames- en kinderstoffen tot decoratiestoffen. Veel bekende merken zijn vertegenwoordigd. De prijzen liggen soms ver uiteen. Variërend van anderhalve euro per strekkende meter tot driehonderd euro. Dat houdt in dat er óók voor liefhebbers van haute couture iets te halen valt", zegt organisator Julian Timmerman uit Meppel te vertellen. Hij rekent op ongeveer 3500 bezoekers.

Daarnaast zijn er diverse materialen, zoals ritsen, knopen en garen te koop. Verder zijn er demo's waarbij meerdere technieken aan bod komen. "Er wordt bijvoorbeeld ingegaan op hoe je kleding kunt customizen door er borduursels of andere applicaties op aan te brengen", aldus Timmerman.

Volledig scherm
© Chris Korsten
Volledig scherm
© Chris Korsten